Pune intrebare

Cauta raspuns

Pana la ce varsta se formeaza capul la bebelusi si cum ati facut asta?

0 voturi
a intrebat Ani (5,630 puncte) acum 4 ani in categoria Nou nascuti

11 Raspunsuri

0 voturi
eu sincer doar la baie ii masam capsorul...in respt aveam grija sa nu doarma numai pe o parte.Eu cred ca forma capului se mosteneste.Asa am observat!
a raspuns lyana8520 (6,320 puncte) acum 4 ani
0 voturi
eu stiu ca structura craniului este genetica. nu rezolvi nimic cu masaj sau cu alte metode.
a raspuns dli (6,070 puncte) acum 4 ani
+2 voturi
asta e o prostie babeasca. Lasa capul copilului asa cum e si se va forma singur. Nu tb sa il tragi de cap sau sa i-l modelezi tu. Terminati cu babismele astea.
a raspuns ioana (5,790 puncte) acum 4 ani
0 voturi
Eu singurul lucru care l-am facut a fost ca la fiecare somn in puneam pe alt parte, o data pe stanga o data pe dreapta, asta pana la 1 luna si ceva vand nu mai statea pe dunga.
a raspuns Diana Albu (17,340 puncte) acum 4 ani
0 voturi
Da! de acord! capul lui bebe se mosteneste(in cazul nostru, asa tata, asa fiu!) cand era mic, eu nestiind il mai puneam cu forta intre prosoape sa stea drept, sau sa doarma pe amblele parti...dar..n are a face!
a raspuns P.Andreea (4,760 puncte) acum 4 ani
0 voturi
credca ca cel mai bine este ca la fiecare somn sa i se schimbe pozitia capului, niciodata la  rand pe aceasi parte, e bine sa doarma si pe spate sau pe parti si la mine a functionat,  este rotund, acum credca difera si de copil,
a raspuns viorica.gemanar (22,140 puncte) acum 4 ani
0 voturi
Nu stiu, dar am avut grija sa-l intoarcem pe toate partile, sotul meu avand o deformatie a capului din cauza ca a dormit doar pe o singura parte.
a raspuns Dinca Dan Si Rebeca (6,360 puncte) acum 4 ani
0 voturi
eu am avut grija sa nu doarma numai pe o parte. o tot intorceam. iar peste zi cand o supravegheam o puneam pe spate.
a raspuns Vakon Daiana (940 puncte) acum 4 ani
0 voturi
eu nu i-am prea facut masaj pe cap copilului,pentru ca mi-a fost cam teama,cu toate ca-i faceam un bine,dar cand dormea,il asezam cand pe stanga,cand pe dreapta si tot asa pana la 3-4 luni,k apoi se intorcea singur,eu il puneam pe stanga si-l gaseam pe dreapta si tot asa
a raspuns Etves-Mihai Daniela- (7,260 puncte) acum 4 ani
0 voturi
nu cred ca forma capului bebelusului se modeleaza....cred ca indiferent pe ce parte doarme si cum doarme forma capului va fi aceeasi...si eu mi-am facut griji ca fetita mea dormea mai mult pe stnaga si ca va avea capul deformat,dar,surpriza: nu s-a inatamplat asa ceva!are capul un pic denivelat dar ma mosteneste pe mine,ca si eu il am la fel...:D
a raspuns ALINA BOOLINA2005 (1,200 puncte) acum 4 ani
0 voturi
medicul mi- a recomandat ca bebelusul sa nu doarma numai pe o parte, deoarece exista riscul sa se deformeze, e adevarat ca el in timp o sa se definitiveze si micile defecte se vor estompa cu timpul, dar am auzit si cazuri de copii care au ramas cu capul turtit si unul il cunosc personal. fiecare face ce crede.
a raspuns symonas (5,380 puncte) acum 4 ani

Intrebari relationate

0 voturi
7 raspunsuri
0 voturi
2 raspunsuri
0 voturi
3 raspunsuri
0 voturi
15 raspunsuri